Monday, March 15, 2010

Cesnakove roladky

PRISADY:
1 kg hladka muka
1 dcl oleja
sol
1/2 litra mlieka
20 g kvasnic
1/2 lyzicky cukru

Na plnku:
350 g palmarin (margarine)
2 zltky
4 struciky cesnaku
tvrdy alebo plesnivy syr (volitelne)
1 lyzicka soli
1 vajicko, rasca alebo sezamove alebo lanove zrniecka, zrnita sol(na povrch)

Vypracuj cesto z muky, oleja, kvasku (kvasnice a cukor zalej trosku letnym mliekom), zvysneho mlieka a soli a rozdel na 4 casti. Cesto by malo byt huste. Kazdu cas rozgulame na drevenej table tak aby bola 2 mm hruba. Zamiesame plnku z palmarinu, zltkov, pretlaceneho cesnaku a soli a rozdelime na 4 casti. Na rozgulane cesto natrieme plnku. Postruhame syrom a stocime cesto ako roladu. Potom roladu natrieme rozlahanym vajickom a krajame sikmo na trojholniky (pozri obrazok). Dame na plech s papierom na pecenie. Posypeme zrnitou solou a rascou (alebo sezamovymi alebo lanovymi zrnieckami). Takto spracujeme aj ostatne tri cesticka. Nechame 10 minut pokysnut na plechu. Pecieme v predhriatej trube na 200°C do ruzova (asi tak 20-30 minut). Prajeme Vam dobru pochutku.

No comments:

Post a Comment